V Pekingu je smuk odnesel veter, v Kranjski Gori odlično uspel

Objavljeno

Drugi dan Olimpijskega festivala Peking 2022 se odlično vzdušje nadaljuje. Po izvrstnem začetku olimpijskih iger se olimpijski duh širi po vsej Sloveniji. Podaljšan konec tedna je olimpijski program v Kranjski Gori v polnem razmahu.

Številne družine so izkusile različne športne izzive, med drugim so se obiskovalci lahko pomerili tudi v virtualnem smukaškem izzivu olimpijske proge v kitajskem Jančingu. Za trenutek je dih zastal le ob četrtem mestu Petra Prevca, a za odličen rezultat so Petru in ostalim olimpijskim junakom otroci zbrani ob velikem zaslonu na smučišču zbrano zapeli slovensko Zdravljico.

Smuk pa je bil le eden od številnih preiskusov, ki so jih pripravili organizatorji. V sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije je potekal NEO veleslalomski izziv v izvedbi Smučarskega kluba Radovljica in ASK Kranjska Gora. Smučarski skoki na kranjskogorski velikanki, ki jo pripravljata in dolžino skokov z vso pozornostjo spremljata trenerja Skakalnega društva Planica, so prav tako napeti kot tisti v kitajski prestolnici. Najmlajši se lahko preizkusijo tudi v deskanju na snegu ob podpori trenerjev Športnega društva Furam, najbolj natančni pa se v Petrolovem strelskem izzivu merijo s pravo zračno puško, s kakršno se bodo v boj za olimpijska odličja podali najboljši v biatlonu. Manjkali niso niti preiskusi v golfu na snegu, hokeju na snegu, Foksijev zabavni izziv v telemarku, pa športni poligon, ciljanje olimpijskih obročev ter številne druge športno-animacijske aktivnosti.

Prvi kompleti Foksijevih olimpijskih medalj so podeljeni, odlično znanje v olimpijskem kvizu nagrajuje SKB banka s plišasto maskoto Papi, vse skupaj pa se ob prijetnem sončnem vremenu nadaljuje vse do konca olimpijskih iger.

Dogajanje popestrijo pogovori z olimpijskimi gosti, ki razkrijejo marsikatero podrobnost njihove olimpijske izkušnje. Danes so nas s svojim obiskom razveselili: smučarska skakalka Eva Logar Bastardi, članica olimpijske reprezentance Soči 2014 in Pjongčang 2018, alpska smučarka Alenka Dolžan – dobitnica prve zimske olimpijske medalje za samostojno Slovenijo na olimpijskih igrah v Lillehammerju 1994 in Andrej Miklavc, trikratni olimpijec in zmagovalec svetovnega pokala v slalomu Salt Lake City 2002 ter Robert Kerštajn, odličen smučarski tekač, danes zelo aktiven tudi v smučarskih skokih.

Športni program ves čas spremlja tudi likovna ustvarjalna delavnica z naslovom Ustvarjamo nizkoogljično prihodnost. Družba Petrol, veliki sponzor slovenskih olimpijcev, bo izbrana likovna dela, nastala v času olimpijskih iger v Pekingu, uporabila v svojih komunikacijskih aktivnostih v povezavi z naravnimi obnovljivimi viri energije – sonce, voda, veter. Varovanje okolja je pomembna tema tudi v športu, šport pa učinkovito orodje izobraževanja in ozaveščanja. 

Ko sodelujemo – zmagujemo!

FOTO

→ Celotno fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.

Ostale novice