V soncu sta se medalji še lepše lesketali

Objavljeno

Kar dve medalji v enem dnevu, še več – na isti tekmi. Zgodovinsko! Lepšega začetka Olimpijskega festivala Peking 2022 si res ne bi mogli želeti.

Če so tribune v Pekingu prazne oziroma dostopne samo akreditiranim, je bilo zato na smučišču v Kranjski Gori ob spremljanju vrhunske tekme v ženskih smučarskih skokih toliko bolj živahno, sproščeno in prešerno.

Na nekoliko manjši skakalnici od olimpijske v kitajskem Zhangjiakou, je tekmovanje v smučarskih skokih potekalo tudi na kranjskogorski strmini. Najbolj pogumne je spodbujal Foksi, zvest navijač slovenske olimpijske reprezentance, za nagradni sklad pa je poskrbela SKB banka, glavni sponzor slovenskih olimpijcev.

Priložnostna skakalnica je bila danes najbolj oblegana, s športni navdušenci so se ob spremljanju neposrednih prenosov iz Pekinga lahko preizkusili tudi v hokeju na snegu, zadevanju olimpijskih obročev in drugih športno-družabnih aktivnostih. Ob sončnem zahodu pa so misli že uhajale k novim tekmam, z upanjem na nove solze sreče. Te so najlepše.

FOTO

→ Celotno fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.

Ostale novice