Na Olimpijskem festivalu Peking 2022 – Peking doma z Valom 202 v Velenju sprejem za Glorio Kotnik

Objavljeno

V petek, soboto in nedeljo je olimpijsko razpoloženje preplavilo Velenje.

Tretja postaja mobilnega studia Vala 202 je bilo Velenje. Na prireditvenem prostoru Vista ob Velenjskem jezeru so v čudovitem sončnem vremenu Velenjčani spoznavali  zimske športe, kot so curling, skoki na smučeh, biatlon, tek na smučeh, se preizkušali v športnih izzivih, ki jih je zanje skupaj s klubi pripravila Športna zveza Velenje, regijska pisarna OKS-ZŠZ.

V petek so se družili s hokejisti Sabahudinom Kovačevičem, Robertom Kristanom ter Dejanom Kontrecem, v soboto z domačinom, alpskim smučarjem in prvim velenjskim olimpijcem Miranom Rauterjem ter skakalcema Damjanom Frasom in Milanom Živicem. 

Poseben dan pa je bila nedelja, ko je Slovenijo že zjutraj razveselil z olimpijsko medaljo Žan Kranjec v veleslalomu. Vrhunec dogajanja na Visti pa je bil obisk domačinke deskarke Glorie Kotnik. Gostje mobilnega studia Vala 202 pa so bile  biatlonka Tadeja Brankovič ter olimpijski skakalni junakinji iz Pekinga Urška Bogataj in Nika Križnar.

Posebej ganljiv, prisrčen in slovesen je bil sprejem Glorie Kotnik, ki je v torek v deskarskem paralelnem veleslalomu spisala najbolj presenetljivo slovensko zgodbo iger in se dobro leto dni po rojstvu sina Maja uvrstila na tretjo stopničko olimpijskega odra.

Na oder je povabila vse, ki so kakorkoli prispevali k njenem uspehu, družino, prijatelje, trenerje. Program so z nastopom popestrili harmonikaši Roberta Gotarja. 

Čestitali so ji tudi župan Mestne občine Velenje, Peter Dermol, prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, mag. Janez Sodržnik in predsednik Športne zveze Velenje, Bogdan Plaznik.

Ostale novice