Gostovanje v Brežicah, Evropskem mestu športa 2022

Objavljeno

Zadnja postaja Olimpijskega festivala Peking 2022 – Peking doma z Valom 202 pred vrnitvijo v Kranjsko goro so bile v sredo in četrtek Brežice.

Po skoraj dveh tednih, ko je vse v znamenju zimskih olimpijskih iger v Pekingu in na katerih smo lahko spremljali nepozabne trenutke in se veselili uspehov naših športnih junakov v daljni Kitajski so tudi Brežice lahko začutile olimpijski duh doma.

Ekipa Vala 202 z novinarjema Alešem Smrekarjem in Anjo Hlača Ferjančič, v mobilnem studiu pred Športno dvorano Brežice je v sredo, 16.2. gostila trenerja zlatih skakalk Zorana Zupančiča, in v četrtek, 17.2. trenerja alpskih smučarjev v hitrih disciplinah, Grego Koštomaja.

Na prizorišču pred športno dvorano so obiskovalci na velikem ekranu spremljali prenose olimpijskih tekmovanj. Ob tem so lahko uživali v gibanju in v preizkušanju različnih športov kot so curling, skupinski tek na smučeh, streljanje z lokom, badminton, florbal, odbojka, atletika, smučarski skoki na mini skakalnici, se seznanili z opremo za smučarske skoke, sodelovali v olimpijskem kvizu, ter se družili z brežiškima olimpijcema Juretom Rovanom in Barbaro Špiler.

V času sredinega dogajanja so z dvigom zastave tudi uradno naznanili začetek naziva Brežice – Evropsko mesto športa 2022, zbrane je nagovoril tudi župan Ivan Molan.

V četrtek je prisotne obiskal in nagovoril prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, mag. Janez Sodržnik in se zahvalil Občini Brežice za vso dosedanjo podporo športu in Regijski pisarni OKS-ZŠZ Brežice, Športni zvezi Brežice za odlično organizacijo Olimpijskega festivala.

Največ veselja in pozitivne energije pa so celotnemu dogajanju prispevali mladi športniki iz OŠ Brežice, OŠ Cerklje ob Krki in OŠ Artiče ter iz vrtca Mavrica Brežice in vrtca Pikapolonica Cerklje ob Krki.

Ostale novice