Olimpijski festival Peking 2022 tudi v Novi Gorici

Objavljeno

V sredo so v lepem vremenu na Olimpijskem festivalu Peking 2022, v Novi Gorici pozdravili in čestitali staršem naših olimpijk, mami Andreje Slokar, gospe Eldi in očetu Ane Bucik, gospodu Marku za izjemna nastopa olimpijk v zgodnjih jutranjih urah. Bravo punci!!!

Nekaj svojih izkušenj z največjih tekmovanj so udeležencem v živo zaupali Jure Franko, dobitnik prve medalje na zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu l. 1984, Danilo Pudgar, smučarski skakalec na OI v Saporu l. 1972, Miran Gašperšič, udeleženec OI v Innsbrucku l. 1976 v slalomu in veleslalomu, Mladen Franko, nekdaj odličen smučar in tudi trener brata Jureta Franka, sedaj pa prof. dr. na Univerzi v Novi Gorici ter Sabahudin Kovačevič, hokejist, ki je nastopil na OI v Sočiju in Pjongčangu ter je na festivalu predstavil otrokom hokej.

Športna zveza Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica in Regijska pisarna OKS-ZŠZ Nova Gorica so otrokom iz novogoriškega vrtca ter šolarjem iz OŠ Frana Erjavca in POŠ Ledine želeli še bolj približati zimske športe in predstaviti rekvizite, ki jih olimpijci uporabljajo v zimskih športih.

Otroke sta pozdravila tudi podžupan Mestne občine Nova Gorica, Sašo Kogovšek in načelnica Oddelka za družbene dejavnosti, Marinka Saksida.

V varnih mehurčkih je sodelovalo kar  640 otrok in se  preizkusilo v različnih športnih izzivih  v smučanju, curlingu, smučarskih skokih, hokeju, biatlonu, usedli pa so se lahko tudi v pravi bob in na skeleton.

Prav vsaka postaja je otrokom narisala nasmešek na obrazu, kar je tudi bila želja organizatorja, olimpijsko vzdušje so pričarali tudi v Novi Gorici.

Ostale novice