Olimpijski duh v Celju

Objavljeno

V ponedeljek in torek je mobilni studio Vala 202 gostoval na Krekovem trgu v Celju.

Iz Velenja, kjer so pripravili veličasten sprejem za svojo olimpijko Glorio Kotnik se je domače olimpijsko vzdušje preselilo v knežje mesto Celje.

V pestrem dvodnevnem dogajanju na Krekovem trgu, se je prešerno olimpijsko razpoloženje uspešno širilo tudi med Celjani.

Gost mobilnega studia v ponedeljek je bil paralimpijec Franček Gorazd Tiršek. Za pravo navijaško vzdušje pa so poskrbeli naši orli, ki so si v Pekingu priborili srebrno medaljo v ekipnem tekmovanju v smučarskih skokih. V studiu Vala 202 pa sta nastop spremljala in komentirala smučarska skakalca olimpijca Robert Kranjec, svetovni prvak v smučarskih poletih iz Vikersunda leta 2012 in Jure Šinkovec. V torek so prizorišče obiskali celjski športniki. Olimpionika, deskar Tim Mastnak in judoistka Tina Trstenjak, olimpijec, smučar Martin Čater  ter izvrstna umetnostna drsalka Daša Grm in hitrostni drsalec Tibor Komerički.

Pestro je bilo tudi pred studiem, saj je regijska pisarna OKS-ZŠZ Žalec ob pomoči Športne zveze Celje in športnih društev pripravila predstavitev vrste športov. Obiskovalci, predvsem otroci iz številnih šol so se lahko na Olimpijskem festivalu Peking 2022 preizkusili v mini smučarskih skokih, curlingu, hokejskem strelu na gol, spretnostnem poligonu in spoznali drsanje.

Z aktivnim sodelovanjem svojih učencev sta se zelo izkazali  I. OŠ Celje in III. OŠ Celje.

Ob tem je bilo lepo videti da so Celje obiskali in sodelovali na festivalu tudi otroci iz drugih krajev v regiji. Tako so bili v ponedeljek gostje festivala učenci iz Zreške osnovne šole ter njihovi učitelji in profesorji.

Ostale novice