Thomas Bach: “Olimpijske igre v Pekingu bodo uspešne in varne”

Objavljeno

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), Nemec Thomas Bach, je v intervjuju za Welt am Sonntag še enkrat zagotovil, da bodo zimske olimpijske igre prihodnji mesec v Pekingu uspešne in varne.

Koronska politika na Kitajskem pomeni, da ni COVIDa-19, kar pomeni, da je zelo, zelo dosledna,” je izpostavil Bach. To zagotavlja izvedbo olimpijskih iger. “Tak pristop je mogoče videti vedno in na vsakem koraku. Že pri majhnem porastu okužb se uvedejo karantene za ožje ali širše območje. Prav tako se zahteva dosledno spoštovanje pravil,” je navedel Bach. Igre bodo potekale v posebnem mehurčku in ne bo prihajalo do mešanja kitajskega prebivalstva in udeležencev olimpijskih iger, v mehurčku bodo tudi lokalni organizatorji.

Podoben sistem je veljal tudi v času poletnih olimpijskih iger pred pol leta v Tokiu in je zelo dobro deloval, je povedal Bach. “Športniki so bili hvaležni, da so dobili priložnost nastopati,” je še ocenil prvi mož olimpijskega gibanja.

Tisti, ki bodo pozitivni na testiranjih med olimpijskimi igrami v Pekingu, ne bodo odšli v bolnišnico, ampak bodo čas izolacije preživeli v posebnem hotelu, je še dodal Bach.

Številne države so se odločile za diplomatski bojkot olimpijskih na Kitajskem, tudi Nemčija. “Vem, da bodo nemški športniki nastopili, da bo nemška olimpijska reprezentanca v Pekingu, in to je tisto, kar šteje,” je zaključil Bach.

Ostale novice