O projektu

Objavljeno

Olimpijski festival je namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje. Preko zabave, športnih delavnic ter pestrega spremljevalnega programa, želimo otrokom prikazati, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje in na njihove dosežke.

Cilj festivala je mladim predstaviti šport v vsej veličastnosti, a vendarle na igriv, zabaven in zanje primeren način, da začutijo in vzljubijo šport in s tem postane sestavni del njihovega življenja. Otroci se lahko preizkusijo in spoznajo vsak šport posebej ter opravijo različne športne izzive, kjer bodo prebudili športnega duha, starši pa notranjega otroka.

Obenem je to čudovita priložnost, da preživimo dan brez socialnih omrežij, računalniških igric, tablic, pametnih telefonov in aplikacij, katerih posledice so vidne pri socializaciji mladih, pomanjkanju pravih, iskrenih odnosov in seveda pri gibanju. Olimpijski festival je sicer le drobec v želji po spremembah, v želji po aktivaciji najmlajših, vendar smo prepričani, da je na daljši rok mogoče premikati gore.

Kje in kdaj

Olimpijski festival se bo letos že tradicionalno odvijal v centru Ljubljane na Kongresnem trgu in sicer v dveh dneh. Petek, 9. oktober, bo namenjen šolam in otrokom, ki jih bomo na dogodek povabili v sklopu športnega dne. Sobota, 10. oktober od 9.00 dalje, pa bo namenjena družinam.

V letu 2019 smo izpeljali odličen dogodek Olimpijski festival na Kongresnem trgu. Čudovito je bilo spremljati nasmejane obraze otrok in zadovoljne starše. Otroci so se preizkusili v skoraj 50-ih različnih športnih izzivih in tako preživeli nepozaben športni dan s prepoznavnimi vrhunskimi športniki, med njimi tudi olimpijskimi junaki.

Športni izziv s svojim vzornikom

 

Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, vzor premišljenosti, odločnosti, pokončnosti, iznajdljivosti, spretnosti, vztrajnosti, poštenega dvoboja in ne le telesne, temveč tudi miselne moči. Prav vsi obiskovalci jih bodo imeli možnost spoznati ter se z njimi pomeriti v športnih izzivih. In ker so najboljši vrhunski športniki za svoj trud poplačani z nagradami, bomo tudi mi pripravili Foksijevo medaljo za otroke, ki bodo uspešno opravili najmanj 20 športnih izzivov in jih zabeležili v svoji olimpijski zloženki. Vsekakor dobra motivacija za vse mlade športne upe!

Otroški ritmi na Kongresnem trgu

Medtem, ko se bodo otroci na celotnem prizorišču festivala zabavali, se učili novih spretnosti, spoznavali različne športe ter se preizkušali v mnogih izzivih, bomo v spremljevalnem programu, vsem obiskovalcem ponudili glasbeno popestritev, plesne nastope, kratke in zabavne pogovore z znanimi športniki, uživali v cirkuških vragolijah, obiskali Foksijevo deželo in predstavili tudi pravi olimpijski protokol.

Športni program zato ni edini razlog za obisk festivala, saj bo zraven še cel kup aktivnosti, ki bodo poskrbele, da tudi tistim, ki niso največji športni navdušenci, na Kongresnem trgu vsekakor ne bo dolgčas.

Ostale novice