Dobro je vedeti

Objavljeno

Komu je Olimpijski festival namenjen?

Olimpijski festival je namenjen predvsem otrokom (in njihovim staršem) od 5 do 15. leta starosti. Seveda pa so oz. ste dobrodošli vsi, ki bi se radi zabavali in uživali v igri.

Kje in kdaj bo potekal letošnji Olimpijski festival?

Olimpijski festival 2021 bo potekal 25. in 26. septembra na Kongresnem trgu in parku Zvezda v Ljubljani (zemljevid lokacije najdete tukaj).

Dodatna navodila v zvezi s Covidom-19 in veljavnimi ukrepi?

PCT pogoj je obvezen za vse starejše od 15. let.

Kako lahko pridem do Kongresnega trga, prizorišča Olimpijskega festivala?

Obstaja več možnosti. Lahko peš, s kolesom, mestnim avtobusom (postaja Drama, kjer vozi veliko mestnih avtobusov) ali vlakom. Lahko pa tudi z avtomobilom, ki ga parkirate na okoliških parkirnih mestih. Najbližji možnosti sta garažna oz. parkirna hiša neposredno na Kongresnem trgu ter makadamsko parkirišče pri Križankah (t.i. parkirišče NUK II), od koder se potem sprehodite do prizorišča (zemljevid poti najdete tukaj).

Katere športe bom na Olimpijskem festivalu lahko preizkusil?

Olimpijski festival bo na enem mestu ponujal skoraj 40 športnih izzivov, v katerih se boste lahko pomerili z vrhunskimi športniki. Med vsemi športnimi panogami, ki jih Olimpijski festival ponuja, bo kar nekaj takšnih, ki so medijsko morda manj izpostavljeni, a zato nič manj zanimivi. Podroben seznam športov (športnih izzivov) najdeš tukaj.

Kaj je pravzaprav Športni izziv?

Športniki so najboljši ambasadorji svojih športnih panog, vzor premišljenosti, odločnosti, pokončnosti, iznajdljivosti, spretnosti, vztrajnosti, poštenega dvoboja in ne le telesne, temveč tudi miselne moči. Prav vsi obiskovalci jih bodo imeli možnost spoznati ter se z njimi pomeriti v športnih izzivih. Torej, športni izziv je merjenje s športniki – nekateri od njih so olimpijci! – v posameznih prvinah športa.

Ali za prisotnost na Olimpijskem festivalu dobim nagrado?

Dobra novica! Tako kot vrhunski športniki, boš za vztrajnost nagrajen tudi ti. Če boš opravil vsaj 20 športnih izzivov boš zato prejel Foksijevo medaljo. Kaj misliš? Se splača potrudit?

Se je na Olimpijski festival potrebno prijaviti?

Ne, prijava ni potrebna, zgolj pridi na dogodek, udeležba je brezplačna.

Kaj moram storiti, ko pridem na Olimpijski festival?

Ko prideš na Kongresni trg, se oglasi pri velik tabli “začni tukaj” na sredini Parka zvezda. Tam prejmeš posebno zloženko. Za vsak opravljen izziv boš v zloženko prejel žig. Več izzivov opraviš, več žigov zbereš, hitreje Foksijevo medaljo osvojiš. Nagrada te čaka na razstavnem prostoru OKS, ki ga prepoznaš po Foksiju.

Kaj se zgodi v primeru slabega vremena?

V primeru slabega vremena bo dogodek odpovedan, saj smo ga zaradi slabega vremena enkrat že prestavili. O vsem skupaj boste seveda pravočasno obveščeni.

Kakšno opremo potrebujem za aktivno udejstvovanje na Olimpijskem festivalu?

Osnovno športno opremo (majico, kratke hlače, po potrebi tudi brisačo in majico za preobleči) ter primerno športno obutev, da boš lahko preizkusil čimveč športov.

Kako je s hrano in pijačo?

Za hrano in pijačo poskrbiš sam.

Kaj se bo na Olimpijskem festivalu še dogajalo?

Spoznali bomo Foksijevo deželo, kjer bo dovolj časa tudi za risanje, barvanje ter ustvarjanje. Prav tako bo animacijska ekipa dajala ritem dogajanju, vsem obiskovalcem ponudila glasbeno popestritev, kratke in zabavne pogovore z znanimi športniki, zanimiv spremljevalni program in predstavitev olimpijskega protokola. Ob koncu sobotnega dogajanja pa bomo vse prijavljene na Foksijevo nagradno žrebanje in njihove podatke varno prenesli na sedež Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, kjer bomo v ponedeljek 12. oktobra ob 10. uri izvedli žrebanje zanimivih in praktičnih nagrad. Pridi in sodeluj tudi ti. Vse informacije dobiš v Foksijevem šotoru.

Nisem športni navdušenec, a bi vseeno prišel …

Športni program zagotovo ni edini razlog za obisk festivala, saj bo zraven še cel kup aktivnosti in zanimiv spremljevalni program, ki bo poskrbel, da tudi tistim, ki niste največji športni navdušenci, na Kongresnem trgu vsekakor ne bo dolgčas.

Dodatna navodila v zvezi s Covidom-19 in veljavnimi ukrepi

Foksi ima zate nekaj dodatnih navodil, da boš pri nas res užival.
Vstop in izstop je možen samo na točki »ZAČNI TUKAJ«, vstopali bomo eden po eden. Če bo trenutno na festivalu preveč ljudi, te bomo prosili, da malo počakaš in vstopiš, ko bo varno zate in tvojo družino, saj je obisk številčno nadzorovan. Znotraj prizorišča velja tako imenovani krožni tok, kar pomeni, da se premikaj vedno v eno smer, sledi puščicam, zabavno in varno je. Če si preskočil kakšen izziv, ne skrbi, ga boš opravil v drugem krogu, ko se iz začetka lahko podaš na nov krog raziskovanja. Vemo, da bi rad preizkusil vse izzive in se zabaval, pa vendar pazi na svoje zdravje. Pred opravljanjem izzivov si razkuži roke. Za razkužila bo poskrbljeno. Upoštevaj pravila, drži razmak do drugih obiskovalcev in upoštevaj navodila animatorjev/organizatorjev. Priporočamo, da imaš s seboj tudi zaščitno masko, da lahko v primeru potrebe pokriješ svoj ustno-žrelni prostor.

Ostale novice