KRANJSKA GORA
4. – 20. februar

Kranjska Gora

V Kranjski Gori bo olimpijsko dogajanje ves čas olimpijskih iger, od 4. do 20. februarja. Poleg predstavitev športov na smučišču in v njegovi bližini, za vabljene goste in skladno z veljavnimi ukrepi omejeno število obiskovalcev pripravljamo poseben večerni program v Slovenski olimpijski vasici v središču Kranjske Gore.

Olimpijsko dogajanje v Kranjski Gori:

  • Olimpijski festival Peking 2022 na smučišču vsak dan od 10. do 14. ure. Ponujali bomo različne predstavitve športov, neposredni TV prenos olimpijskega programa iz Pekinga, animacije, družabni program, športne izzive – tekmovanja v posameznih disciplinah in podobno. Olimpijski kviz bo priložnost za osvojitev praktičnih nagrad. Ob posameznih dnevih bodo športni izzivi v hokeju na ledu izvajani na bližnjem drsališču.
  • V Slovenski olimpijski vasici, kot je ob tej priložnosti poimenovana Alpska vasica v centru Kranjske Gore, bodo večeri ob koncu tedna namenjeni olimpijskim spominom. Svoje izkušnje bodo z nami delili znani vrhunski športniki, olimpijci in prejemniki olimpijskih odličij preteklih iger, ki tokrat skupaj z nami navijajo za Olimpijsko reprezentanco Slovenije Peking 2022. Obiskali nas bodo bronasta v teku na smučeh Vesna Fabjan, smučarski skakalki Anja Tepeš in Eva Logar Bastardi, dobitnica prve zimske olimpijske medalje za samostojno Slovenijo, Alenka Dovžan, vrhunska letalca in bronasta pred 20. leti v Salt Lake City 2002 Robert Kranjec in Primož Peterka, dvakratni olimpijski medaljist Matjaž Debelak, deskar na snegu Dejan Košir, alpska smučarja Bojan Križaj in Andrej Miklavc, vedno sprošče in zabaven Filip Flisar, nepozabna bronasta iz Vancouvra 2010 Petra Majdič in številni drugi, ki so pomembno zaznamovali slovenski olimpijski šport.

Slovenska olimpijska vasica bo tudi prizorišče sprejema olimpijcev, ki se bodo vračali iz olimpijskih iger v Pekingu.

Večerni del dogajanja bo skladno v luči aktualnih razmer potekal skladno z veljavnimi ukrepi za vabljene goste in omejeno število obiskovalcev.

petek, 4. februar

SLOVENSKA OLIMPIJSKA VASICA (središče Kranjske Gore)

18:00 – 19:30olimpijski ogenj bo zagorel tudi v Kranjski Gori

V petek, nekaj ur po svečani otvoritvi XXIV. zimskih olimpijskih iger Peking 2022, bomo dvignili olimpijsko zastavo in prižgali olimpijski ogenj tudi v središču Kranjske Gore. Z nami bodo zanimivi gostje, med njimi Vesna Fabjan, dobitnica bronaste olimpijske medalje Soči 2014, ki je pred štirimi leti v Pjongčangu na otvoritveni slovesnosti nosila slovensko zastavo.

Spomnili se bomo nekaterih vrhunskih dosežkov naših olimpijcev in malo pobliže spoznali Kitajsko, gostiteljico letošnjih zimskih olimpijskih iger.

sobota, 5. februar

OLIMPIJSKI FESTIVAL PEKING 2022 (smučišče)

10:00 – 14:00Začenja se naše olimpijsko druženje

Prvi dan dogajanja se lahko preizkusite v smučarskih skokih, hokeju na snegu, biatlonu, golfu na snegu, v metanju olimpijskih krogov in drugih športno-družabnih animacijah. Izpolnite 5 olimpijskih krogov in osvojite lepo nagrado.

10:30 – 11:30Navijajmo za biatlonce (neposredni prenos biatlona – mešane štafete)
11:45 – 13:10Držimo pesto za naše vrhunske skakalke Emo Klinec, Uršo Bogataj, Niko Križnar in Špelo Rogelj (neposredni prenos smučarskih skokov za ženske)
Preizkusi se na kranjskogorski smučarski skakalniciomogoča SKB banka d.d., glavni sponzor slovenske olimpijske reprezentance

Čakajo te tudi ustvarjalne delavnice, vragolije s Foksijem, maskoto naših športnikov, nagradne igre, različni športni izzivi za pogumne in spretne.

Ob 18. uro se vidimo v Slovenski olimpijski vasici.

SLOVENSKA OLIMPIJSKA VASICA (središče Kranjske Gore)

Osrednji gostji sta dve izvrstni športnici, ki sta orali ledino slovenskih smučarskih skokov, olimpijka Eva Logar Bastardi in Anja Tepeš.

Napovedujemo:

18:00 – 18:10pregled slovenskih nastopov iz Pekinga
18:10 – 18:40gledališka predstava Pika gre okoli sveta
18:35 – 19:00olimpijski spomini z Evo Logar Bastardi in Anjo Tepeš
19:00 – 19:30olimpijski kviz s praktičnimi nagradami in družabno-animacijski program

Na svidenje v nedeljo v družbi alpskih smučarjev in smučarskih tekačev.

nedelja, 6. februar

OLIMPIJSKI FESTIVAL PEKING 2022 (smučišče)

10:00 – 14:00Pripravi smuči za Telekomov olimpijski izziv v veleslalomu

V nedeljo nadaljujemo s smučarskimi skoki, se preizkušamo v deskanju na snegu, biatlonu in lokostrelstvu. V Kranjski Gori bomo navijali za veleslalomiste, ki se boste pomerili v Telekomovem olimpijskem veleslalomu.
Ogrevali se bomo v smukaški progi in na spretnostnem poligonu z ovirami.
5 opravljenih izzivov vam prinese olimpijsko darilo, sodelujete pa lahko tudi v nagradni igri.

10:00 – 12:00Pomeri se v olimpijskem veleslalomu na progi Mojca 2 | Tekmovanje omogoča Telekom Slovenije, veliki sponzor slovenske olimpijske reprezentance
12:00 – 13:45Navijajmo za naše olimpijce v smučarskih skokih: Anže Lanišek, Peter Prevc, Cene Prevc, Timi Zajc in Lovro Kos (neposredni prenos smučarskih skokov za moške)

Še vedno je na voljo smučarska skakalnica. Za pogum prejmeš darilo SKB banke. Sodeluješ pa lahko tudi v ustvarjalni delavnici, nagradni igri in drugih športnih izzivov, kjer preveriš svojo natančnost in koordinacijo.

Ponedeljek je dan za pravi strelski izziv – pomeri se v biatlonu.

Še pred tem pa se družimo Slovenski olimpijski vasici. Dobrodošli ob 18. uri.

SLOVENSKA OLIMPIJSKA VASICA (središče Kranjske Gore)

Spoznajte Andreja Miklavca, alpskega smučarja, ki je Slovenijo na olimpijskih igrah zastopal kar trikrat, osvojil pa je tudi eno izmed 11 slovenskih moških zmag za svetovni pokal. Gostimo olimpijca Roberta Kerštajna, smučarskega tekača in dobitnika prvih slovenskih točk za svetovni pokal.

Napovedujemo:

18:00 – 18:10pregled slovenskih nastopov iz Pekinga
18:10 – 18:25 olimpijski spomini z Andrejem Miklavcem
18:25 – 18:30vrhunci zimskih olimpijskih iger Pjongčang 2018
18:30 – 18:45olimpijski spomini z dr. Robertom Kerštajnom
18:45 – 19:05olimpijski kviz s praktičnimi nagradami in družabno-animacijski program

Na svidenje v ponedeljek. V naši družbi bodo smučarji skakalci in deskar na snegu.

ponedeljek, 7. februar

OLIMPIJSKI FESTIVAL PEKING 2022 (smučišče)

10:00 – 14:45S Papijem in Foksijem se na snegu lahko zabavaš tudi v “poletnih” športih

Ponedeljek bo posebej zabaven za naše najmlajše mlade in mlade po srcu, saj bosta z nami v Kranjski Gori kar dve maskoti, pujsek Papi in lisjak Foksi. Poleg smučarskih skokov, biatlona in veleslalom, lahko danes z njima na snegu igraš odbojko in se preizkusiš v golfu. Še vedno pa lahko ustvarjaš v olimpijski delavnici, sodeluješ v nagradni igri in se preizkusiš v ostalih spretnostnih izzivih.
Vztrajnost nagrajujemo – 5 izpolnjenih olimpijskih krogov prinaša darilo in priložnost za žrebanje v nagradnih igri.

10:00 – 11:50Spremljajmo biatlonki Polono in Živo Klemenčič (neposredni prenos biatlonske preizkušnje posameznic na 15 km)
11:00 – 13:00Telekomov olimpijski veleslalom na smučišču Mojca 2 | Tekmovanje omogoča Telekom Slovenije, veliki sponzor slovenske olimpijske reprezentance
12:45 – 14:45Napovedujemo razburljivo tekmo v smučarskih skokih, spremljamo ekipno tekmo (neposredni prenos smučarskih skokov mešanih ekipo)

Se vidimo v torek, ko vas med drugim čakata deskanje na snegu in biatlonski izziv.

Ne pozabite na večerni olimpijski program v Slovenski olimpijski vasici. Začnemo ob 18. uri.

SLOVENSKA OLIMPIJSKA VASICA (središče Kranjske Gore)

V olimpijski družbi pozdravljamo: smučarskega skakalca, nosilca srebrne in bronaste olimpijske kolajne, Matjaža Debelaka, smučarskega skakalca, nosilca bronaste olimpijske kolajne, lastnika dveh malih kristalnih globusov v poletih, Roberta Kranjca in vrhunskega deskarja na snegu, olimpijca in 11-kratnega zmagovalca tekem za svetovni pokal, Dejana Koširja.

Napovedujemo:

18:00 – 18:10pregled slovenskih nastopov iz Pekinga
18:10 – 18:25 olimpijski spomini z Matjažem Debelakom
18:25 – 18:35olimpijski kviz s praktičnimi nagradami
18:35 – 18:50olimpijski spomini z Robijem Kranjcem
18:50 – 19:00olimpijski kviz s praktičnimi nagradami
19:00 – 19:05glasbeni premor
19:05 – 19:20olimpijski spomini in ostalo z Dejanom Koširjem
19:20 – 19:30olimpijski kviz s praktičnimi nagradami in družabno-animacijski program

Med tednom se družimo na smučišču. Novi olimpijski gostje pa v Slovensko olimpijsko vasico prihajajo znova v petek, 11. februarja. Veselimo se obiska legend alpskega smučanja. Z nami bodo Bojan Križaj, Gregor Benedik in Tone Vogrinec.

Morda po pozdravimo že prvi olimpijce s Pekinga. Boste z nami?

torek, 8. februar

OLIMPIJSKI FESTIVAL PEKING 2022 (smučišče)

10:00 – 14:00Praznični dan posvečamo teku na smučeh in biatlonu

Olimpijski program v Kranjski Gori začenjamo ob 10. uri, neposredni prenos že uro prej.
Ves dan te čaka zanimiva ponudba različnih športov, v katerih se lahko preizkusiš tudi ti: veleslalom smučarski skoki, biatlon, ustvarjalne delavnice in različni spretnostni izzivi.
Z nami bosta Foksi in Papi – uganeš kateri šport imata onadva najraje?

9:00 – 10:35spremljaj neposredni prenos teka na smučeh z Evo Urevc, Anamarijo Lampič in Anito Klemenčič
9:30 – 11:25navijajmo za ostrostrelce v biatlonu, na olimpijski preizkušnji v Pekingu nastopajo Jakov Fak, Miha Dvožan, Lovro Planko in Rok Tršan (neposredni prenos biatlonske preizkušnje posameznikov na 20 km)

Se vidimo v sredo. Si upaš preizkusiti tudi v slalomu?

Naj prišepnemo, da bodo slalomski količki tokrat malo nižji od tistih na olimpijski strmini.

sreda, 9. februar

OLIMPIJSKI FESTIVAL PEKING 2022 (smučišče)

Tudi danes bomo olimpijski program iz Pekinga spremljali že od 9. ure dalje. V nordijski kombinaciji bo nastopil Vid Vrhovnik.
9:00 – 12:50 navijamo za nordijskega kombinatorca Vida Vrhovnika (neposredni prenos teka na smučeh – šprint prosto posamezno)
10:00 – 14:00 spretnostni poligon med slalomskimi količki na smučišču Mojca 2
Olimpijski program v Kranjski Gori zanimivi ponudbi različnih športov, tokrat dodajamo slalom. Še vedno pa se lahko preizkusiš tudi v biatlonu, deskanju na snegu, smučarskih skokih, golfu in badmintonu na snegu, lovljenju olimpijskih obročev in drugih zanimivih športno-družabnih aktivnostih.

četrtek, 10. februar

OLIMPIJSKI FESTIVAL PEKING 2022 (smučišče in drsališče)

10:00 – 14:00Drsališče Bernik – novo, dodatno prizorišče Olimpijskega festivala Peking 2022

Medtem ko se na smučišču lahko v različnih športih, se olimpijsko dogajanja v Kranjski Gori širi na drsališče. Preizkusi se tudi v športih na ledu: drsanje in hokej.

Naši olimpijci bodo svoje nastope opravili ponoči po slovenskem času.

ponočideskanje na snegu, M half-pipe
ponočialpsko smučanje, M kombinacija smuk
7:15 – 9:10alpsko smučanje, M kombinacija slalom
8:00 – 9:40smučarski tek, Ž 10 km klasično

V petek, 11. februarja, se znova odpira Slovenska olimpijska vasica.
Poleg legend alpskega smučanja morda že pozdravimo prve olimpijce iz Pekinga.
Na smučišču se bomo spoznali s curlingom.

Podrobnejši program sledi.